الطريقة الاحترافية لعمل كيك السينابون كما في الفنادق الفخمة
كيك السينابون
المقادير :
- كوب ونص دقيق
- 2 معلقه صغيره بيكنج بودر
- رشة ملح
- نص كوب سكر
- نص كوب زيت
- كوب الا ربع لبن ( 3/4 ثلاثة ارباع )
- 3 بيضات
- رشة فانيليا
الحشو :
- معلقه كبيره ونص قرفه
- مخلوطين مع
- معلقتين سكر بودره
- التغطيه :
- نص كوب لبن مكثف
- 3 حبات جبنه كيرى
- رشة فانيليا
مضروبين سوا فى الخلاط لتغطية الكيك
الطريقة :
فى الخلاط حنضرب البيض واللبن والسكر والزيت والفانيليا ضرب مبرح
ونكون ناخلين الدقيق والبيكنج بودر والملح فى بوله غويطه.
ونكون ناخلين الدقيق والبيكنج بودر والملح فى بوله غويطه.
ننزل بالخليط على الدقيق ونقلبهم معا بالمضرب اليدوى.
نضيف نصف العجين فى صينيه مبطنه سمنه ودقيق، ونضيف خليط القرفه والسكر ونوزعهم داخل العجين دوائر.
ونغطى نصف العجين.
وندخلها الفرن على حراره 180 حوالى نصف ساعه
وعندما تجهز تماما نقلبها ونغطيها بالتوبينج وهو خليط اللبن المكثف مع رشة مكسرات.
0 التعليقات:
إرسال تعليق